Düğün Davetlerine Özel Abiye Elbise Önerileri

Düğün Davetlerine Özel Abiye Elbise Önerileri

Sezonun başlaması ile birlikte düğün elbiseleri raflarda yerini almaya başladı. Hızlı karar verebilenler elbisesini dolabına, aklında model fikri olanlar da sepetine ekledi.

Siz her ikisini de henüz yapmayanlar grubuna dahilseniz, üzülmeyin. Düğün kıyafeti bulmak, önerilerimizi dinledikten ve koleksiyonumuza göz attıktan sonra sizin için de oldukça keyifli ve kolay olacak.

Tam Aradığınız Gibi Düğünlük Elbiseler

Gidilecekler listesinde olan düğünlerin neredeyse hepsi tek bir sezona toplanınca, düğün için elbise seçmek sadece bir kerelik seçim olmaktan çıkıyor. Yakın arkadaşlar, aile, akrabalar, uzaktan akrabalar derken bir elbise yeterli olmuyor. Eh hâl böyle olunca, düğünde giyilebilecek kıyafetler listesi de uzuyor.

Oleg Cassini düğün kıyafetleri hem gençlere hem de genç ruhlara hitap ediyor. Düğün konsepti nasıl olursa olsun, düğünde ne giyilir sorunuzun tek bir cevabı var, o da sizin hangi modeli giyinmek istediğiniz.

Düğün elbisesi kısa mı olmalı, hayır. Düğün elbiseleri uzun mu olmalı, hayır. Trendler ne kadar hızlı değişirse değişsin, sizin modanız “zamansız” olmaya devam ediyor. Yani anlayacağınız, moda siz ve sizin zevkleriniz.

Siz sizin modanızı takip edin, biz de sizin modanıza uygun birkaç öneri verelim.

Düğün için Elbise Seçme Zamanı: Düğünlük Elbise Modelleri

Düğünlük elbiseler denilince seçenekler o kadar fazla ki! Düğün için elbise seçiminizi yaparken, eğer önceliğiniz renk ise önce karar verin. Sıcak mı, nötr mü yoksa soğuk renkler mi? Yazın canlı renkleri ile düğünün enerjisini artırabilirsiniz. Özellikle sıcak havalarda tercih edilen canlı renkleri, daha nötr renkte ayakkabılar ile tamamlayabilirsiniz. Aksesuar takarken ise biraz dikkatli olmanızda fayda var, renge göre değilse bile düğün elbiselerine göre aksesuar seçiminizi yapabilirsiniz.

Mesela straplez elbisenizi, uzun ve sarkan küpeler ile kullanacaksanız, kolye yerine bileklik ile tamamlamayı tercih edebilirsiniz. Düğün elbisenizde çok fazla detay var ve rengi de oldukça çarpıcı bir renkse, belki küçük top küpeler ile gösterişli bir bileklik takabilirsiniz.

Çiçekli düğün elbiselerine karşı ön yargılı olmayın. Bazen çiçekli elbiselerin askıda düğün için çok sabit kaldığını düşünebilirsiniz ama şık bir topuklu ayakkabı ve doğal makyaj ile tamamladığınızda, yaz düğünü için oldukça ideal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Düğün için şık bir elbise arıyorsanız uzun modelleri tercih edebilirsiniz. Yıllar geçti, moda apayrı bir şeye dönüştü, “old school” diye adlandırdığımız her şey tekrardan moda oldu ve uzun elbiselerin yeri bu süreçte asla değişmedi. Çünkü neden değişsin? Daha uzun ve daha ince bir görünüm sunan uzun elbiseler, sizin için fazla sade kaçıyorsa, ışıltılı ve dikkat çekici bir çanta ile kombininizi tamamlayabilirsiniz.


Hayallerinizdeki elbiseyi katılacağınız özel bir düğün daveti için Oleg Cassini koleksiyonunda bulabilirsiniz.


Aynı Düğünde Birkaç Konsept: İkinci Düğün Elbisesi Ne Olmalı?

Gelelim son zamanların yine oldukça popüler olan trendine. Artık günümüz düğünleri aynı gün içerisinde birden fazla konsept içerebiliyor. Günü ve konseptleri parçalara ayıran düğün sahipleri, misafirleri ile eğlenecekleri bu özel gün için birbirinden farklı konseptler hazırlıyor. Durum bu şekilde olunca, misafirler de aynı düğün için birden fazla düğün elbisesi aramaya başlıyor.

Birden Fazla Konseptli Düğünlere Özel Birbirinden Farklı Abiye Elbise Seçenekleri

Bu tarz konseptte olan düğünler genelde iki bölüme ayrılır. İlk bölüm, gelin ve damadın nikahının kıyıldığı bölümdür. Hafif bir müzik eşliğinde ve düğün mekanının eğlenme alanından farklı bir bölümde gerçekleşir. Genelde kilise düzeninin olduğu nikah töreninde davetliler, gelin ve damadın "Evet", dediği ana şahit olurlar. Nikah kıyıldıktan sonra geleneksel takı töreni olur ve misafirler birbirleriyle vakit geçirir. Türkiye'de bu seremoni genelde otel bahçelerinde ya da konferans salonlarında gerçekleşir.

Tüm bu süreçten sonra ise gelin ve damat yakın çevresi ile birlikte eğlenmeye geçer. Bu mekan, ilk bölümdeki mekandan tamamen bağımsız, roof bar gibi mekanlarda ya da büyük salonlarda gerçekleşir. Sadece müzik ve dansın olduğu bu bölüm, davetlilerin düğün elbiselerini değiştirmek isteyecekleri bir konseptte olabilir.

Nikah seramonisi anında tercih edeceğiniz klasik ve zarif düğün elbiseleri, mekan değişimi ile birlikte yerini daha canlı ve renkli düğün elbiselerine bırakır.

Eğer her iki organizasyon için ayrı iki elbise almayı tercih etmiyorsanız, dikkat etmeniz gereken sadece bir iki detay var. Mesela seromoni için aldığınız uzun elbise modelinin çok dar olmamasına; büyük ve ağır taşlı detaylarının olmamasına dikkat edin. Müzik ve eğlencenin yoğun olarak süreceği o uzun geceyi düşününce, dar elbisenin gecenizi ve hareketlerinizi kısıtlamasını istemezsiniz.

Aynı şekilde ağır taş detayları olan elbiseler de gece ilerledikçe size yük olabilir. Dans ettikçe düşme ihtimalleri artan taş detaylar, tül veya şifon gibi kumaş türlerine değdiği an takılma sorunu yaratabilirler. Bu yüzden daha küçük taşlı elbiseleri ya da payetli elbiseleri tercih edebilirsiniz.